A projekt neve/címe:

A Swimathonnal és veled együtt felépülünk!

A támogatandó program célja:

A Démétér Házat alapítványunk egy komplex gondozási és utógondozási program részeként működteti. A beteglétszám emelkedése miatt bővítenünk kell a házat. Megkezdődött az építkezés, júniusban a kivitelező átadja az új szárnyat, ahol újabb hat apartmannal, szociális helyiségekkel és a közösségi programok számára nagy nappali helyiséggel bővül a Ház. 2016-ban már úsztunk az épület műemlék jellegét biztosító bejárat felújításáért. Idén a gyűjtött támogatást az új szárny közösségi terének berendezésére szeretnénk fordítani.

Az igény/ a probléma, amire a projektben megoldást kínálunk:

A Démétér programunk fontos része, hogy a Ház ne csak egy lakó épületként működjön. Osztályunkra az egész országból érkeznek gyermekek, akik hosszú hónapokat töltenek el kórházunkban, otthonuktól távol. A közel 150 nm-es új közösségi térrel otthonosabbá és barátságosabbá kívánjuk tenni az itt eltöltött időt, kicsit közelebb hozva a külvilágot. A közösségi tér a helyszíne minden rendezvényünknek, amelyeket kisbetegeinknek szervezünk. Mindezt csak akkor tudjuk megvalósítani, ha otthonosan, kényelmesen és biztonságosan berendeztük.

A projektben tervezett tevékenységeink, várható ütemezéssel:

A Démétér Ház új szárnyát júniusban átadja a kivitelező, utána be kell rendeznünk az egész házat, melynek összköltsége megközelítőleg 25 millió forint. A Rotary Club Budapest Center 10 millió Ft értékben vásárol berendezési tárgyakat, háztartási gépeket (konyha, mosókonyha, biztonságos játszó szoba, pszichológus foglalkoztató, torna szoba) az új szárnyba. A Hangya Peti Szeretetbank pedig örökbe fogadott két szobát a hatból, 7 millió Ft értékben. A közösségi tér berendezését is nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél előbb biztosítani tudjuk a lehetőséget, a rendezvényeink (Télapó ünnepség, farsangi mulatság, tökfaragás, rendhagyó tanév záró) megvalósításához.

A projekt tervezett költségvetése, röviden (költségtípusok és összegek):

A támogatási összegből a 150 nm-es közösségi tér berendezési tárgyait szeretnénk megvásárolni. Kanapékat, foteleket, könyves és játék polcokat, asztalt, székeket. A berendezéseinknek biztonságosnak, jó minőségűnek kell lennie, és bírnia kell a napi rendszeres használatbavételt valamint tisztítást is. Ezek a berendezési tárgyak megközelítőleg 4-5 millió forintba kerülnek.

A Swimathonon gyűjtött támogatásunk tervezett felhasználása:

A Swimathonon gyűjtött támogatás összegéből, a Démétér Ház új szárnyának közösségi terét szeretnénk berendezni. Itt bonyolítjuk rendezvényeinket, melyekre a ház kislakóin kívül, a már otthon gyógyuló társaikat is meghívjuk. (Télapó ünnepség, farsangi mulatság, tökfaragás, rendhagyó tanév záró) A Démétér Ház új szárnyának berendezése 20-25 millió Ft-ba kerül, amiért úszni szeretnénk, az 4-5 millió Ft.

Milyen hatást remélünk a projekt megvalósulásától és hogyan kívánjuk mérni azt?

A Démétér Alapítvány küldetése, hogy biztonságos, kellemes légkörű ideiglenes otthont teremtsünk kisbetegeink és családjuk számára. Ehhez elengedhetetlen, hogy az immunhiány miatti elszigeteltséget enyhítsük azzal, hogy behozzuk a mindennapi élet örömeit a Démétér Ház falai közé, megünnepelhessük együtt a családi és egyéb ünnepeket. Ennek helyszíne a közösségi tér. A hatás amit remélünk, a gyerekek és szüleik elégedett mosolya.

A projektet megvalósító civil szervezet neve és célkitűzése:

Démétér Alapítvány A Szt.László Kh. Gyermek Csontvelő-transzplantációs Osztályán 1992 óta mintegy 700 őssejt-átültetés történt. Az osztályunkra az egész országból érkeznek gyermekek, akik hosszú hónapokat töltenek el kórházunkban, otthonuktól távol. A vidéki gyermekek és családjuk elhelyezésére a Démétér Alapítványunk 9 apartmannal és kiszolgáló helyiségekkel létre hozta a Démétér Házat, melyet alapítványunk egy komplex gondozási és utógondozási program részeként működtet, melynek célja, hogy a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyulási esélyei javuljanak, valamint az utókezelések lelki-fizikai terhei a betegek és a család számára könnyebb lehessen.

Szervezeti adatok Név, székhely, bírósági bejegyzés ideje és száma, adószám, honlap Kontakt személy neve, elérhetősége:

Szervezet megnevezése: Démétér Alapítvány
Jogi státusza: Közhasznú Alapítvány
Alapítási év, hely: 2005. december 14. Budapest
Közhasznú jogállásról szóló végzés száma: 9. Pk. 60.821/2005/24.
Közhasznúságba vétel időpontja: 2005. december 14.
Bírósági nyilvántartási szám: 9721
Székhely: Budapest, 1224, Csóványos u. 9.
Adószám: 18256110-1-43
Bankszámlaszám: Budapest Bank 10102086-56951900-01000002
Honlap: www.demeterhaz.hu
Kontakt személy: Sztanó Bernadett, sztanobernadett@gmail.com