Rólunk

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Magyarország első közösségi alapítványa. 2011 végén jöttünk létre, majd 6 éven át egy kilenctagú kuratóriummal működtünk. 2018 elején 3 kurátorunk mandátuma lejárt és két új kurátor került a csapatunkba. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy nálunk a kurátorok nem „pusztán” reprezentánsai ügyünknek, de a szervezet legaktívabb önkéntesei is. Célunk a helyi adományozás fejlesztése, a helyi közösségek fejlődését szolgáló tevékenységek támogatása és a lokális identitás erősítése. Olyan meghatározó híd-szereplők szeretnénk lenni, akiken keresztül a helyi közösségek, illetve a magánadományozók, vállalati támogatók biztonsággal egymásra találhatnak. Alaptevékenységünk: helyi adománygyűjtés, helyi támogatásosztás és közösségfejlesztés. Támogatásainkról a kurátorok és az adományozók együtt döntenek, és a támogatók megismerhetik a támogatott projekt résztvevőit és eredményét.

Egyéb referenciáinkból:

  • 2017-ben a Swimathon kampányunkkal megnyertük a NIOK Civil Díját, a Legsikeresebb Adománygyűjtő Kampány kategóriában
  • A 2017-es év legfontosabb szakmai eredményeiről szóló rövidített áttekintés honlapunkon is elérhető. A 2018. január elején készített, egyelőre még nem hivatalos pénzügyi zárás eredményei szerint, 2017-ben az FKA összbevétele több mint 28 millió Ft volt, melyből 16 millió Ft támogatást osztottunk ki a naptári évben és működési kiadásunk közel 6,3 millió Ft volt.
   • 2015-ben, az angol The Funding Network szakmai támogatásával, egy itthon még egyedülálló adománygyűjtő estet honosítottunk meg, melyet azóta „Élő Adás” címen rendezünk meg minden év novemberében. A formájában is különleges három adománygyűjtő est alatt több mint 7 és fél millió Ft-ot gyűjtöttünk össze 9 helyi kötődésű civil projekt javára, alkalmanként 3 óra alatt. A zártkörű esteken eddig közel 300 vendég vett részt. Legutóbbi estünk videója itt tekinthető meg.
   • 2017 szeptember 22-23-án, kezdeményezésünkre és támogatásunkkal több mint 40 belső-ferencvárosi résztvevővel és civil összefogással megszületett a másfél napos Ráday Korzó programsorozat! Gyerekprogramokkal, kiállításokkal, koncertekkel, gasztro-és egyedi közösségi programokkal vártuk az első sorban a negyedhez kötődő, azt újra felfedezni kívánó lakókat!
   • A helyi nyilvánosság erősítésére, több alkalommal és több kerületi helyszínről szólalt már meg a „Rádió Ráday” civil közösségi netrádiós adásunk, melyet a Tilos Rádió támogatásával működtetünk.

További információk rólunk és programjainkról az alapítvány honlapján.